parallax background

Köpevillkor

Dessa köpevillkor gäller för konsumenter som beställer varor på rodialexander.se. Varumärket RA-Rodialexander och domännamnet www.rodialexander.se ägs av Rodialexander AB. Genom att beställa produkter från vår webbshop accepterar du dessa villkor:

Frakt och bekräftelse:

Din vara kommer skickas med spårbart paket för dig som kund, genom Postnord och beräknad leveranstid är 3-10 dagar. När paketet har tagits emot hos ombud skickas ett mail med information som du kan använda för att spåra ditt paketet. Din vara kommer sedan ligga kvar hos närmaste utlämningsställe i 14 dagar innan den returneras tillbaka till oss. Där med ligger ansvaret hos kunden att ange rätt kontaktuppgifter.

Beroende på geografisk placering så kan fördröjningar ske pga högsäsong eller helgdagar. Vår ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på webbplatsen är begränsad till det totala beloppet av din beställning. Vi tar inget ansvar för indirekta förluster.

Kampanjkoder

Om du har en kampanjkod måste du använda den under utcheckningen. Vi accepterar inte kampanjkoder efter att köpet har slutförts.

Garanti

Ett års garanti från inköpsdatum gäller för samtliga klockor från Rodialexander. Garantin täcker endast tillverkningsfel på klockan. Blir klockan skadad med tiden på grund utav felaktigt användande, slarv eller olyckor så gäller inte garantin. Samt stöld eller slitage med tiden täcker inte garantin. Dessutom är produktgarantin endast giltigt i ägarskapet till den ursprungliga ägaren efter oss, inga begagnade produkter eller 3:e partsägare av något slag har någon garanti.

Meddela oss via mail för att för att få information om hur du skickar tillbaka klockan för reparation.

Dina RodiAlexander® produkter garanteras av oss.

Alla underförstådda garantier som anges nedan är begränsade till 24 månader från inköpsdatumet.

Vår garanti täcker endast tillverkningsfel på själva urverket (mekanism mm). Andra delar än ovan täcks inte av denna garanti. Dessutom är produktgarantin endast giltigt i ägarskapet till den ursprungliga ägaren efter oss, inga begagnade produkter eller 3:e partsägare av något slag har någon garanti. Om du behöver använda garantin, vänligen kontakta oss via e-post på info@rodialexander.se Ge e-postmeddelandet ”Garanti” och ange ditt namn, adress, ordernummer och en detaljerad beskrivning av problemet. Returfrakt betalas av dig och om garantin är giltig återbetalar vi dig. Vi returnerar din produkt om vi inte hittar några beskrivna defekter som omfattas av garantin och debiterar dig för returfrakten.

Observera att kunden är ansvarig för reparation / byte av delar samt kostnader för detta i följande fall, även under garantiperioden.

Personlig information

När du väljer att handla hos oss kommer vi spara och lagra vissa av dina personliga uppgifter för att ett köp ska kunna genomföras. Du har rätt enligt personuppgiftslagen att få tillgång till dina uppgifter som vi har lagrade. Är informationen felaktig kan du få den borttagen eller ändrad.

Ångerrätt

När du köper an klocka av oss kommer varan med en 14 dagars ångerrätt som startar dagen då du tar emot varan. För att ångra köpet gäller det att varan inte har använts och att den är kvar i sin originalförpackning som ej har blivit bruten. Ångerrätten hävs om tidigare nämnt inte följts eller att varan har skadats.

Returer

Kolla din vara så att du har fått rätt modell eller att den inte är defekt. Skulle det vara så att något av detta har förekommit. Kontakta oss så snart som möjligt så löser vi ett byte eller en retur av varan.

Force major

Vi avsäger oss allt ansvar, skadeståndsansvar samt andra påföljder för händelser bortom vår kontroll. Sådana händelser är t.ex bränder, krig, ändrad lagstiftning, naturkatastrofer, sabotage eller liknande händelser, vilket hindrar, försenar eller förvärrar någon skyldighet som Rodialxeander AB har enligt detta avtal, såsom ändringar i lagar och förordningar, eller i tolkningen därav, myndighetshandlingar, krig, krigshandlingar, arbetstvister, blockader, allvarliga olyckor, naturkatastrofer dåliga transport- och väderförhållanden, pandemier och valutarestriktioner. För att undantas i enlighet med denna klausul ska RodiAlexander AB utan dröjsmål meddela kunden.

Fel eller skada orsakad av följande:

 • Vatten, eld eller någon form av naturkatastrof.
  Estetiska förändringar orsakade av normalt slitage och åldrande.
 • Saknaden av giltig dokumentation för att styrka ägandeskap samt köp direkt från oss (orderbekräftelse via e-post med fullständig information).
 • Felaktig användning eller slarv (bucklor, trasig kristall/glas etc.)
 • Om det bedöms att vissa delar behöver bytas ut och originaldelar inte finns tillgängliga, förbehåller vi oss rätten att använda oss av likvärdiga delar som lämpliga ersättare.

Garantin täcker inte följande och är inte begränsad till:

 • Skador på grund av obehörig reparation, service eller ändring
  Kristall (glas), batterier och remmar
 • Vattenskador
 • Bevis på skada av något slag som orsakats av en olycka, felaktig användning eller felaktig hantering av någon del av produkten eller tillbehör, hantering som strider mot instruktionerna eller riktlinjerna som medföljer produkten, brist på vård eller felaktigt underhåll, manipulering, missbruk, slitage eller någon annan faktor än en defekt i produktens del eller hantverk som kan härledas som ett fabrikationsfel.
 • Om du vill rapportera en skada måste du göra det inom 60 dagar från upptäckten och inom garantin, annars är garantin inte giltig.

Skatter

Priserna som visas på webbplatsen är inklusive svensk moms. För beställningar vars destination är utanför EU tas moms bort vid utcheckningen. Dessa beställningar kan vara föremål för lokal moms, importtullar och / eller skatter när ditt paket når sin destination. Kunden ansvarar för att betala sådana importtullar och skatter. Detta belopp varierar från land till land, därför har Rodialexander AB ingen kontroll över dem och kan inte heller förutsäga beloppet.

Vi rekommenderar att du kontaktar ditt lokala tullkontor för mer information.

Intellektuell Egendom

Alla varumärken, logotyper, bilder och texter är immateriella rättigheter. Material som publiceras på webbplatsen och i andra tryckta format tillhör Rodialexander AB eller licensgivare och skyddas av lagarna om immateriella rättigheter. All användning av vårt material eller dess innehåll, inklusive lagring eller kopiering av innehåll helt eller delvis, förutom för personligt, icke-kommersiellt bruk, är förbjudet utan skriftligt tillstånd från Rodialexander AB.

Företagsinfo:

Rodialexander AB

Viggens väg 8

903 65 Umeå

Epost: info@rodialexander.se

Telefon: +46768069755